Leírás

Az Americano viszonylag új klasszikus a nagy olasz espresso választékban, mert a legenda szerint csak akkor vált népszerűvé, amikor az amerikai katonák úgy gondolták, hogy a hagyományos olasz espresso csak egy kicsit túl erős, ezért amikor betértek egy olasz kávézóba, gyakran kérték, hogy higítsák fel egy kis extra forró vízzel a csészében. 

Ez népszerű koncepciónak bizonyult, mert az Americano ma a legelterjedtebb és legnépszerűbb espresso fajták közé tartozik. Tehát, ha kedveli az espressot, de néha úgy érzi, hogy az íz kicsit túl intenzív, akkor az Americano jó alternatíva. 

És mivel egy Americanoban több vizet használnak, mint egy espressoban, ezért nagyobb csésze méretet is tesz lehetővé, ami itt is látható, mivel ezek a kapszulák akár 230 ml-es csészét is főznek. 

A kávét, amit ebbe a változatba a kapszulákba csomagoltak, közepesen pörkölt dél-amerikai és kelet-afrikai Arabica babokból készítették. Ennek eredményeként egy gyümölcsös és virágos jegyekkel rendelkező, enyhe kávét kapunk, amely enyhe karakterével azt jelenti, hogy tiszta formájában is élvezhető, tehát teljesen figyelmen kívül hagyhatja a tejet és a cukrot. 

Specifikációk

Kapszulák száma

16

Csészék száma

16

Márkanév

Nescafé

Kompatibilitás

Dolce Gusto

Ízjegyek

gyümölcs, virágok

Csészeméret

Nagy csésze

Kávéerősség

Alacsony (4/10)

Minőségét megőrzi

31.01.2025

Americano – Nescafé

16 kapszula a Nescafé® Dolce Gusto termékhez

(1)

Vélemények (1)

Finom, kellően erős! Bővebben