Szűrés x

Kávéerősség

chevron-down

Terméktípus

chevron-down

Csészeméret

chevron-down

Tulajdonság

chevron-down

Márkanév

chevron-down

Kávébabok

117 termék
Szűrés adjustments
Intenso coffee beans from Garibaldi
(6)
3 099,00 Ft
Caffé Crema Dolce Coffee Beans from Lavazza
6 099,00 Ft
Crema everyday coffee from kaffekapslen
(1)
4 699,00 Ft
Lavazza Caffé Decaffeinato whole beans
(1)
4 099,00 Ft
Espresso Bar coffee beans from Garibaldi
(4)
3 049,00 Ft
Domus Barista Adventscalendar Coffee Beans
11 999,00 Ft
Qualità Oro Coffee Beans from Lavazza
(5)
8 199,00 Ft
Segafredo Intermezzo Coffee Beans
(3)
4 399,00 Ft
Tierra Planet Coffee Beans from Lavazza
(2)
6 749,00 Ft
Qualità Oro Mountain Grown (1000g) from Lavazza
(4)
6 799,00 Ft
Segafredp Selezione Espresso Coffee Beans
(1)
4 899,00 Ft
Intenso Coffee Beans from illy
3 299,00 Ft
Decaffeinato Coffee Beans from illy
3 299,00 Ft
Ethiopia Coffee Beans from illy
3 399,00 Ft
Guatemala Coffee Beans from illy
(1)
3 249,00 Ft
BIO Coffee Beans from Carte Noire
4 499,00 Ft
Espresso Barista Perfetto Coffee Beans from Lavazza
(3)
6 799,00 Ft
Qualita Rossa coffee beans from Lavazza
6 299,00 Ft
Carte Noire Classique
6 399,00 Ft
Espresso everyday coffee from kaffekapslen
4 699,00 Ft
Crema E Aroma Blue Coffee Beans from Lavazza
6 599,00 Ft
Caffè Crema 1000g coffee beans from Delonghi
(2)
6 799,00 Ft
Classico Espresso 1000g coffee beans from Delonghi
(3)
6 899,00 Ft
Selezione Espresso 1000g coffee beans from Delonghi
6 799,00 Ft
Super Crema Blue Coffee Beans from Lavazza
(3)
6 799,00 Ft
Segafredo Selezione Espresso Casa
(1)
4 699,00 Ft
Carte Noire BIO Peru 500g. whole beans
4 899,00 Ft
Lavazza Espresso Gran Crema Whole Beans
6 799,00 Ft
Lavazza Espresso Italiano whole beans
6 699,00 Ft
Kaffekapslen Decaf whole beans
(1)
2 599,00 Ft
Lavazza Qualita Oro Gran Riserva Coffee Beans
(1)
7 199,00 Ft

Nincs raktáron

Supremo coffee beans from Gimoka
3 499,00 Ft

Nincs raktáron

Gusto Dolce coffee beans from Garibaldi
4 399,00 Ft
Starbucks Pike Place Roast 1350g

Regular Price 14 097,00 Ft As low as 12 968,99 Ft

Starbucks Espresso Dark Roast 1350g

Regular Price 13 797,00 Ft As low as 12 692,99 Ft

Starbucks Blonde Espresso Roast 1350g

Regular Price 14 097,00 Ft As low as 12 968,99 Ft

Domus Barista Single Origin Brasil Coffee Beans
(2)
2 700,00 Ft
Domus Barista Single Origin Sumatra Coffee Beans
2 700,00 Ft
illy India
3 249,00 Ft
Tales of Roma - Lavazza
2 400,00 Ft
Lavazza Tierra For Cuba Organic
(1)
3 999,00 Ft
Melitta Bella Crema Espresso 1 kg
5 200,00 Ft
Domus Barista Single Origin coffee beans starter pack

Regular Price 12 099,00 Ft As low as 10 888,99 Ft

Lavazza tales of italy coffee beans starter pack

Regular Price 7 200,00 Ft As low as 6 839,99 Ft

Classic Roast Coffee Beans from illy
3 249,00 Ft
Qualità Rossa Coffee Beans from Lavazza
4 049,00 Ft
Qualità Oro Coffee Beans from Lavazza
3 999,00 Ft
Coffee Beans Bestsellers and descaling

Regular Price 23 994,00 Ft As low as 21 544,99 Ft

Crema E Aroma coffee beans from Lavazza
6 799,00 Ft
Honduras BIO Coffee Beans from Carte Noire
4 899,00 Ft

Kávébab online

Unalmas a helyi szupermarket kávéválasztéka és olcsó, ízgazdag kávébabot keresel?

A Cafay-nél sokféle kávét találhatsz, a könnyedén pörkölt lágy és savanykás kávébabtól a sötét pörköltű intenzív kávébabig, amelyeknek édes csokoládé utóízük van.

Miért kávébab?

A legjobb kávé a frissen őrölt kávé. Ez azért van, mert a kávébab ebben a formájában jobban megőrzi az aromáját és teljes ízét. Miután a kávébabot megőrölték, elveszítik aroma és íz részüket. Minél több idő telik el, annál több íz veszik el.

Ha a legtöbbet akarod kihozni a kávédból, a legjobb megoldás, ha magad őrlöd. Azonban művészet a kávé helyes őrlése.

Az őrölt kávébab nem csak őrölt kávé. Sokféle minőség létezik durvától a nagyon finomig, amelyek a kávé elkészítésének különböző módjaihoz illenek. Például, ha francia présben készítesz kávét, durván őrölt kávét kell használnod, míg egy eszpresszógépben nagyon finoman őrölt kávéra van szükség.

Ha elsajátítottad a kávé őrlésének művészetét, bátran vásárolhatsz babot, és mindig erős és testes kávé ízt kaphatsz.

Honnan származnak a kávébabok?

A kávébab egy kávéfáról származik, ahol egy piros bogyóban érnek. A bogyókat éretten szüretelik, ezután eltávolítják a húsukat és megpörkölik a babokat.

A kávébabok felfedezése állítólag véletlenül történt több száz évvel ezelőtt.

A legenda szerint a szerzetesek észrevették, hogy a kecskéik aktívabbak lettek a kávéfa bogyóinak elfogyasztása után. A szerzeteseket inspirálta, hogy megpróbálják őket megenni. A bogyók savanyúságától visszariadtak és a tűzre dobták őket.

A tűzön pörkölődő kávébogyók csodálatos aromája elvarázsolta őket. A szerzetesek kísérletezni kezdtek a bogyókkal, különféle keverékeket készítve, amíg meg nem alkották az első kávécsészét. A szerzetesek felfedezése lassan bejárta a világot, és egyre több ország ízlelte meg az aromával teli italt.

Európában az emberek a 17. század közepén kezdtek kávéról tudni. Abban az időben csak kávébabot és teát lehetett vásárolni a gyógyszertárakban.

A csodálatos aromájú élénkítő italt kezdetben a felső társadalmi rétegek itták, és a teával együtt státuszszimbólumként használták.

A 18. század végén a gazdák kávét kezdtek inni, mert a tea számukra túl drága volt. Ebben az időben a gazdák akár a teljes európai népesség 75%-át is kitehették, ami azt jelentette, hogy Európa teázó országból kávézó országgá vált.

Ma a kávé az európai mindennapi élet része. A legtöbb ember reggelizik egy csészényi kávéval, és sokan naponta több csészét is isznak. A kávébabok részeivé váltak a híres európai hygge-nek (a legjobb fordítás - „kellemes meghittség") és gyakran kínálják, amikor az emberek összejönnek, hogy születésnapokat és egyéb ünnepségeket ünnepeljenek.

Hogyan kell egész kávébabot tárolni?

A kávé tárolásának módja kulcsfontosságú a minőségének megőrzéséhez. Ez vonatkozik az egész kávébabra, valamint az őrölt kávéra is. A kávét mindig szorosan lezárt, száraz edényben kell tárolni. Ha az edény átlátszó, távol kell tartani a napfénytől.

A levegő, a fény és a nedvesség jelentősen károsíthatja a kávé ízét. Fűszereket vagy más erős szagú élelmiszereket sem szabad a kávéval együtt tárolni, mert ízük átveszi annak aromáját.

A megfelelő tárolással a kávébabok hosszú ideig megőrizhetik csodálatos ízüket.

Milyen típusú kávét válasszak?

Bár körülbelül 70 különböző kávéfajta létezik a világon, a leggyakoribb különbségtétel két fő változat - Arabica és Robusta - között van.

 

Arabica kávébabok

Az Arabica kávébabok a legnépszerűbb kávébabok Európában. Őket tartják a legmagasabb minőségűnek és a legjobb ízűnek, bár az íz jelentősen változhat, édes és lágytól kissé élesig.

Az Arabica babokat termő kávéfák Etiópiából származnak. Manapság számos különböző helyen megtalálhatók a világon. Hegyoldalakon és fennsíkokon nőnek, 500-2000 méteres magasságban, szubtrópusi hűvös éghajlaton.

A fa nagyon érzékeny a betegségekre, rovarfertőzésekre és parazitákra, és árnyékot kedvel. Ez az érzékenység megnehezítheti az Arabica babok termesztését, és a hozam gyakran nem nagy. Ennek ellenére az Arabica babok akár a világon termelt kávé 75%-át is kitehetik.

Mivel az Arabica baboknak sok gondozásra van szükségük, többe kerülnek, mint a Robusta babok.

Robusta kávébabok

A Robusta babokat főként Indonézia és Afrika egyes részein termesztik. A Robusta kávéfák kevésbé érzékenyek különféle betegségekre és kártevőkre, így sokkal könnyebb Robusta babokat termelni, mint Arabica babokat. A Robusta kávéfa alacsony területeken nő, 200-800 méteres magasságban, akár 30 fokos meleg éghajlaton.

A Robusta baboknak magasabb a koffeintartalma, mint az Arabica baboknak, és ízük keserűbb és erősebb. A Robusta babokat gyakran keverik Arabica babokkal, mert jól kiegészítik egymást. A Robusta babok körülbelül a világon termelt kávé 25%-át teszik ki.

Miközben nagy különbség van az Arabica és Robusta babok ízében, a kávébabok íze más tényezőktől is függ. A kávébabok ízét a termesztés módja és a pörkölés módja is befolyásolja.

Például nagy különbség van a Kolumbiából származó kávébabok és a Brazíliából származó kávébabok ízében, bár mindkettő Arabica bab. Az, hogy a kávéfák különböző körülmények között nőnek különböző országokban, nyilvánvalóan megmutatkozik babjaik ízében.

A jó kávé valóban személyes ízlés kérdése, és csak Ön a legalkalmasabb arra, hogy felfedezze a kedvencét.

Világos, közepes vagy sötét pörkölésű kávébab?

Amikor a kávébabokat pörkölik, olyan ízeket fejlesztenek ki, amelyek az olajokban kötődnek a kávébabon belül. Attól függően, hogy mennyi ideig pörkölik a kávébabokat, különböző aromákat fognak kifejleszteni.

Annak ellenére, hogy sokféleképpen pörkölhetjük a babokat, Európában főként csak a világosan pörkölt, közepesen pörkölt és sötéten pörkölt kávébabokkal vagyunk ismerősök.

A világosan pörkölt kávébabokat leggyakrabban a francia présben készült kávé elkészítéséhez használják. A kávébaboknak magas a savtartalma, ezért a kávénak is enyhén savanyú ízt adnak.

A közepesen pörkölt kávébabok egy részét elvesztették savasságuknak és enyhén édes ízt kaptak. Ez azért van, mert a babok cukortartalma a pörkölési folyamat során karamellizálódott. A közepesen pörkölt kávébabokat leggyakrabban kávéfilteres gépben vagy francia présben használják.

A sötét pörkölt kávébabok esetében a kávébab cukortartalmának majdnem az összes része karamellizálódott. Ez édes ízt ad a kávénak egy csokoládé ízével. A sötét pörkölt babokat gyakran használják eszpresszógépekhez.