Szűrés

Kávéerősség

Terméktípus

Csészeméret

Tulajdonság

Márkanév

Kávébabok

114 termék
Szűrés
Espresso Classico Italiano 500g Coffee Beans from Lavazza
(1)
3 999,00 Ft
Super Crema Blue Coffee Beans from Lavazza
(3)
6 599,00 Ft
Caffè Crema 1000g coffee beans from Delonghi
(2)
6 599,00 Ft
Dynamite Coffee coffee beans from Kaffekapslen
(1)
949,00 Ft
Colombia Coffee Beans from illy
3 099,00 Ft
Intenso Coffee Beans from illy
3 099,00 Ft
Qualità Oro Mountain Grown Coffee Beans from Lavazza
3 999,00 Ft
Tierra Planet Coffee Beans from Lavazza
6 549,00 Ft
Segafredo Selezione Crema Coffee beans
4 899,00 Ft
illy Brasil
3 099,00 Ft
Segafredo Intermezzo Coffee Beans
(2)
3 999,00 Ft
Starbucks Blonde Espresso Roast 1350g

Regular Price 11 397,00 Ft As low as 10 829,00 Ft

Classic Roast Coffee Beans from illy
3 049,00 Ft
Espresso everyday coffee from kaffekapslen
3 399,00 Ft
Classic everyday coffee from kaffekapslen
3 399,00 Ft
Crema everyday coffee from kaffekapslen
(1)
3 399,00 Ft
Lavazza Caffé Decaffeinato whole beans
(1)
3 899,00 Ft
Kaffekapslen Decaf whole beans
(1)
2 399,00 Ft
Starbucks Espresso Dark Roast 1350g

Regular Price 11 397,00 Ft As low as 10 829,00 Ft

Qualità Oro Coffee Beans from Lavazza
(4)
6 899,00 Ft
Espresso Intenso everyday coffe from Kaffekapslen
3 399,00 Ft
Intenso coffee beans from Garibaldi
(4)
2 899,00 Ft
Qualità Rossa Coffee Beans from Lavazza
3 949,00 Ft
Honduras BIO Coffee Beans from Carte Noire
4 699,00 Ft
Bosch Coffee Grinder TSM6A013B
8 999,00 Ft
Espresso Della Casa 450g coffee beans from Zoégas
5 399,00 Ft
Carte Noire BIO Peru 500g. whole beans
4 699,00 Ft
DeLonghi Coffee Grinder
14 799,00 Ft
Tonino Lamborghini Espresso Bean to Cup 500 g. whole beans
4 399,00 Ft
illy India
3 099,00 Ft
Espresso Black Gold Coffee Beans from Black Coffee Roasters
2 599,00 Ft
Crema Honduras Coffee Beans from Café Royal
8 599,00 Ft
Qualità Oro Coffee Beans from Lavazza
3 899,00 Ft
Selezione Espresso 250g coffee beans from Delonghi
(2)
1 699,00 Ft
Domus Barista Single Origin Brasil Coffee Beans
2 500,00 Ft
Classico Espresso 250g coffee beans from Delonghi
(1)
1 799,00 Ft
Domus Barista Single Origin Sumatra Coffee Beans
2 500,00 Ft
Domus Barista Single Origin Sumatra

Regular Price 7 500,00 Ft As low as 7 099,00 Ft

Espresso Double Roast coffee beans from Black Coffee Roasters
(1)
2 599,00 Ft
Selezione Espresso 1000g coffee beans from Delonghi
6 599,00 Ft
Domus Barista Single Origin Brasil

Regular Price 7 500,00 Ft As low as 7 099,00 Ft

Domus Barista Single Origin Colombia Coffee Beans
2 500,00 Ft
Domus Barista Single Origin Colombia

Regular Price 7 500,00 Ft As low as 7 099,00 Ft

Crema Barista - Schwiizer Schüumli Coffee Beans
5 999,00 Ft
Segafredo Selezione Espresso Casa
(1)
4 499,00 Ft
Espresso Trattoria 450g coffee beans from Zoégas
5 299,00 Ft
Supremo coffee beans from Gimoka
3 299,00 Ft
Espresso Bar coffee beans from Garibaldi
(2)
2 849,00 Ft
Qualita Rossa coffee beans from Lavazza
6 299,00 Ft
Lavazza Espresso Gran Crema Whole Beans
6 599,00 Ft

Kávébab online

Unalmas a helyi szupermarket kávéválasztéka és olcsó, ízgazdag kávébabot keresel?

A Cafay-nél sokféle kávét találhatsz, a könnyedén pörkölt lágy és savanykás kávébabtól a sötét pörköltű intenzív kávébabig, amelyeknek édes csokoládé utóízük van.

Miért kávébab?

A legjobb kávé a frissen őrölt kávé. Ez azért van, mert a kávébab ebben a formájában jobban megőrzi az aromáját és teljes ízét. Miután a kávébabot megőrölték, elveszítik aroma és íz részüket. Minél több idő telik el, annál több íz veszik el.

Ha a legtöbbet akarod kihozni a kávédból, a legjobb megoldás, ha magad őrlöd. Azonban művészet a kávé helyes őrlése.

Az őrölt kávébab nem csak őrölt kávé. Sokféle minőség létezik durvától a nagyon finomig, amelyek a kávé elkészítésének különböző módjaihoz illenek. Például, ha francia présben készítesz kávét, durván őrölt kávét kell használnod, míg egy eszpresszógépben nagyon finoman őrölt kávéra van szükség.

Ha elsajátítottad a kávé őrlésének művészetét, bátran vásárolhatsz babot, és mindig erős és testes kávé ízt kaphatsz.

Honnan származnak a kávébabok?

A kávébab egy kávéfáról származik, ahol egy piros bogyóban érnek. A bogyókat éretten szüretelik, ezután eltávolítják a húsukat és megpörkölik a babokat.

A kávébabok felfedezése állítólag véletlenül történt több száz évvel ezelőtt.

A legenda szerint a szerzetesek észrevették, hogy a kecskéik aktívabbak lettek a kávéfa bogyóinak elfogyasztása után. A szerzeteseket inspirálta, hogy megpróbálják őket megenni. A bogyók savanyúságától visszariadtak és a tűzre dobták őket.

A tűzön pörkölődő kávébogyók csodálatos aromája elvarázsolta őket. A szerzetesek kísérletezni kezdtek a bogyókkal, különféle keverékeket készítve, amíg meg nem alkották az első kávécsészét. A szerzetesek felfedezése lassan bejárta a világot, és egyre több ország ízlelte meg az aromával teli italt.

Európában az emberek a 17. század közepén kezdtek kávéról tudni. Abban az időben csak kávébabot és teát lehetett vásárolni a gyógyszertárakban.

A csodálatos aromájú élénkítő italt kezdetben a felső társadalmi rétegek itták, és a teával együtt státuszszimbólumként használták.

A 18. század végén a gazdák kávét kezdtek inni, mert a tea számukra túl drága volt. Ebben az időben a gazdák akár a teljes európai népesség 75%-át is kitehették, ami azt jelentette, hogy Európa teázó országból kávézó országgá vált.

Ma a kávé az európai mindennapi élet része. A legtöbb ember reggelizik egy csészényi kávéval, és sokan naponta több csészét is isznak. A kávébabok részeivé váltak a híres európai hygge-nek (a legjobb fordítás - „kellemes meghittség") és gyakran kínálják, amikor az emberek összejönnek, hogy születésnapokat és egyéb ünnepségeket ünnepeljenek.

Hogyan kell egész kávébabot tárolni?

A kávé tárolásának módja kulcsfontosságú a minőségének megőrzéséhez. Ez vonatkozik az egész kávébabra, valamint az őrölt kávéra is. A kávét mindig szorosan lezárt, száraz edényben kell tárolni. Ha az edény átlátszó, távol kell tartani a napfénytől.

A levegő, a fény és a nedvesség jelentősen károsíthatja a kávé ízét. Fűszereket vagy más erős szagú élelmiszereket sem szabad a kávéval együtt tárolni, mert ízük átveszi annak aromáját.

A megfelelő tárolással a kávébabok hosszú ideig megőrizhetik csodálatos ízüket.

Milyen típusú kávét válasszak?

Bár körülbelül 70 különböző kávéfajta létezik a világon, a leggyakoribb különbségtétel két fő változat - Arabica és Robusta - között van.

 

Arabica kávébabok

Az Arabica kávébabok a legnépszerűbb kávébabok Európában. Őket tartják a legmagasabb minőségűnek és a legjobb ízűnek, bár az íz jelentősen változhat, édes és lágytól kissé élesig.

Az Arabica babokat termő kávéfák Etiópiából származnak. Manapság számos különböző helyen megtalálhatók a világon. Hegyoldalakon és fennsíkokon nőnek, 500-2000 méteres magasságban, szubtrópusi hűvös éghajlaton.

A fa nagyon érzékeny a betegségekre, rovarfertőzésekre és parazitákra, és árnyékot kedvel. Ez az érzékenység megnehezítheti az Arabica babok termesztését, és a hozam gyakran nem nagy. Ennek ellenére az Arabica babok akár a világon termelt kávé 75%-át is kitehetik.

Mivel az Arabica baboknak sok gondozásra van szükségük, többe kerülnek, mint a Robusta babok.

Robusta kávébabok

A Robusta babokat főként Indonézia és Afrika egyes részein termesztik. A Robusta kávéfák kevésbé érzékenyek különféle betegségekre és kártevőkre, így sokkal könnyebb Robusta babokat termelni, mint Arabica babokat. A Robusta kávéfa alacsony területeken nő, 200-800 méteres magasságban, akár 30 fokos meleg éghajlaton.

A Robusta baboknak magasabb a koffeintartalma, mint az Arabica baboknak, és ízük keserűbb és erősebb. A Robusta babokat gyakran keverik Arabica babokkal, mert jól kiegészítik egymást. A Robusta babok körülbelül a világon termelt kávé 25%-át teszik ki.

Miközben nagy különbség van az Arabica és Robusta babok ízében, a kávébabok íze más tényezőktől is függ. A kávébabok ízét a termesztés módja és a pörkölés módja is befolyásolja.

Például nagy különbség van a Kolumbiából származó kávébabok és a Brazíliából származó kávébabok ízében, bár mindkettő Arabica bab. Az, hogy a kávéfák különböző körülmények között nőnek különböző országokban, nyilvánvalóan megmutatkozik babjaik ízében.

A jó kávé valóban személyes ízlés kérdése, és csak Ön a legalkalmasabb arra, hogy felfedezze a kedvencét.

Világos, közepes vagy sötét pörkölésű kávébab?

Amikor a kávébabokat pörkölik, olyan ízeket fejlesztenek ki, amelyek az olajokban kötődnek a kávébabon belül. Attól függően, hogy mennyi ideig pörkölik a kávébabokat, különböző aromákat fognak kifejleszteni.

Annak ellenére, hogy sokféleképpen pörkölhetjük a babokat, Európában főként csak a világosan pörkölt, közepesen pörkölt és sötéten pörkölt kávébabokkal vagyunk ismerősök.

A világosan pörkölt kávébabokat leggyakrabban a francia présben készült kávé elkészítéséhez használják. A kávébaboknak magas a savtartalma, ezért a kávénak is enyhén savanyú ízt adnak.

A közepesen pörkölt kávébabok egy részét elvesztették savasságuknak és enyhén édes ízt kaptak. Ez azért van, mert a babok cukortartalma a pörkölési folyamat során karamellizálódott. A közepesen pörkölt kávébabokat leggyakrabban kávéfilteres gépben vagy francia présben használják.

A sötét pörkölt kávébabok esetében a kávébab cukortartalmának majdnem az összes része karamellizálódott. Ez édes ízt ad a kávénak egy csokoládé ízével. A sötét pörkölt babokat gyakran használják eszpresszógépekhez.