Leírás
A ristretto a legerősebb az összes eszpresszó változat közül. Egy ristrettót ugyanannyi kávéval készítenek, mint egy hagyományos eszpresszót, de csak a víz mennyiségének a felét használják.
Olyan kávét kapsz, ami lédús és erőteljes - annyira erőteljes, hogy a jobb kávézókban a ristrettót egy pohár vízzel szolgálják fel a erős íz enyhítésére.
Ez a ristretto kizárólag finomra őrölt dél- és közép-amerikai arabica babokból készül. Az íz sötét és intenzív, kakaós jegyekkel. A test sötét és mély, enyhén karamellás jellegű, és hosszan megmaradó utóízzel rendelkezik. Egy aranyos, lágy crema koronázza meg.
Másszóval, itt van egy kávé, amelynek van élle és jellemzése. Sokak számára a ristretto valószínűleg egy kicsit túl intenzív. Ugyanakkor ez egy olyan kávéfajta, amelynek sok követője van, akik értékelik a mély, erőteljes ízét és a képességét, hogy gyorsan felpezsdítsék a testet és az ízlelőbimbókat.
A ristretto jogosan kapott állandó helyet az eszpresszó univerzumban.