Leírás
Ez egy klasszikus Ristretto, amelyet arabica és robusta babokból készítenek a Karnataka indiai államból.
Mint mindig a Nespresso kávéval, itt semmi sem hagyatkozik a véletlenre. Először is, a babokat kézzel szedik le, biztosítva, hogy csak a legjobb babokat arassák le. Másodszor, az arabica babok héját azonnal eltávolítják az aratás után a "mosás" néven ismert technikával, míg a robusta babokat héjukkal szárítják. A folyamat utolsó lépése az arabica babok enyhén pörkölése, míg a robusta babok sötétebben pörköltté válnak.
Az eredmény egy komplex kávé, gazdag és aromás ízzel, amely tükrözi mindkét bab típusát, a pörkölési folyamatot, és nem utolsósorban az indiai eredetet, mindez egy csészében, virágos jegyekkel és intenzív fűszeres jegyekkel, szegfűszeg, szerecsendió és bors ízeivel.
És mindezt egy csészében kapod azzal az intenzitással, amit csak egy Ristretto képes nyújtani.
Egy korty ebből a kávéból olyan, mintha egy ízorgia lenne a szádban, tele az intenzív fűszerességgel, amit a fűszerek szülőhazájától várnál.