Szűrés x

Kávéerősség

chevron-down

Terméktípus

chevron-down

Csészeméret

chevron-down

Tulajdonság

chevron-down

Márkanév

chevron-down

illy®-hoz

12 termék
Szűrés adjustments
illy Etiopia package and pod for iperespresso
4 099,00 Ft
illy Guatemala package and pod for iperespresso
4 099,00 Ft
illy India package and pod for iperespresso
(1)
4 099,00 Ft
illy Costa Rica package and pod for iperespresso
(1)
4 099,00 Ft
Illy Classico Iperespresso pack and capsule
(1)
4 099,00 Ft
illy Decaffeinato
3 999,00 Ft
illy Colombia
3 949,00 Ft
Illy Iperespresso lungo classico Package and capsule
4 049,00 Ft
illy Forte
4 049,00 Ft
illy Classico Americano package and pod for iperespresso
(1)
4 049,00 Ft
Illy Intenso for Illy iperespresso
4 049,00 Ft
Illy Brasile for Illy iperespresso
3 949,00 Ft

Illy kávé - Iperespresso kapszulák és kapszulák

Az Illy az egyik legismertebb kávémárka a világon. Az olasz cég elkötelezett amellett, hogy csak a legjobb kávét készítse el Önnek. Az Illyvel mindig számíthat egy magas minőségű kávéscsészére. Az Illy babok a világ sok országából származnak. Ez azért van, mert a kávébabok eltérő ízárnyalatokat fejlesztenek ki attól függően, hogyan és milyen éghajlaton termesztik őket. Ez azt jelenti, hogy édes és csábító ízű, vagy erős és élénkítő aromájú Illy kávékapszulákat kaphat.

A kávébabok ízét a pörkölési folyamat fokozza. Ha testes kávét szeretne édességgel, akkor válasszon sötét pörkölésű kávét. Ez az espresso készítéséhez is jó. Ha inkább a szokásos dán kávéscsészére vágyik, akkor válasszon egy enyhén/közepesen pörkölt kávét.

Amikor kávét készít a kapszula gépével, finom kávéhab réteg képződik a tetején. Ez azért van, mert a kávét egy bizonyos nyomáson készítik. A nyomás különböző, attól függően, hogy rendes kávét vagy espressot készít-e. Egy espressónál a nyomás 15 bar, ami gyorsabban kényszeríti a forró vizet a kávén keresztül. Amikor a víz átfolyik a kávén, minden ízt és aromát a kávéscsészéjébe visz. Az espressó elkészítéséhez felhasznált víz mennyisége kevesebb, mint egy rendes kávéscsészénél, és intenzívebb kávé ízt biztosít. Amikor espressot készít, tipikusan 30 ml. tiszta élvezetet kap.

Az espresso a legfontosabb összetevője a sok tejes kávénak. Ha Illy gépe van tejhabosítóval, akkor olyan kávét készíthet, mint egy igazi barista. Készíthet finom cappuccinót, caffe latte-t, cortadot és sok mást.

Ha annyira szereti a kávét, hogy este iszik, akkor koffeinmentes kapszulák és kapszulák állnak rendelkezésére a gépéhez.

Illy kávébabok

Az Illy kávébabok magas minőségének titka a termelésük során alkalmazott magas szabványokban rejlik. A kávébabok 9 különböző arabica babból állnak a világ legjobb termőterületeiről. Az érett babokat óvatosan kézzel szedik le. Ezután vagy mosásnak vetik alá vagy megszárítják.

A babokat pörkölés előtt keverik, így jön létre az az egységes, csodálatos Illy kávéíz. A pörkölés után a kávébabokat levegővel hűtik. Amikor a babok készen állnak, légmentes tartályokba csomagolják, hogy megőrizzék az aroma és a kávébabok ízét. Amikor megnyitja a kávéját, érzékeit egy intenzív és mennyei kávé illat fogja elárasztani.

A kávé megnyitása után ajánlott a hűtőben tárolni. Ez hosszabb ideig megőrzi a kávé aromáját. Vigyázzon, hogy a kávét ne helyezze erős szagú ételek közelébe, mivel az átterjedhet a babokra. Ügyeljen arra, hogy kávéja ne kerüljön túl közel sajtokhoz és más erős szagú élelmiszerekhez.

A legjobb kávét úgy készíti, ha a babokat közvetlenül felhasználás előtt őrli meg. Az egész kávébabok jobban megőrzik az ízüket, mint az őrölt kávébabok. Ez azért van, mert a kávébabok kiadják az aromájukat őrléskor. Ha az őrölt kávét légmentes tartályban csomagolják, hosszabb ideig képes megőrizni az aromáját.

Illy kávébabok fajtái

Az Illy számos ízt kínál a világ különböző sarkaiból, mindegyik egyedi kávéélményt nyújt. A kávébabok egyedi ízét a termesztés helyétől kapják.

A közép- és dél-amerikai kávék néhány jellemzővel rendelkeznek. Például a Közép-Amerikából származó babokkal egy enyhe kávét kap, édes aromával és enyhe savassággal. Ugyancsak az édes kávé aroma jön elő a guatemalai kávébabokból. Ezek erőteljes csokoládé ízt is nyújtanak. A kávétermelés Guatemalában korlátozott, míg Kolumbiában nagyon jelentős, körülbelül a globális arabica termelés 10%-át teszi ki, évente kb. 12 millió zsák kávéval. A kolumbiai kávébabok is édes és ízletes kávét kínálnak.

Ha az eredeti espresso keveréket keresi, megtalálja a brazil kávébabokban. Ezek csokoládé és pirítós édes aromájával rendelkeznek. Brazília a világ legnagyobb arabica termelője, termelése a globális arabica termelés harmadát teszi ki. Évente akár 35-40 millió zsákot is termelnek 5 milliárd kávénövényből. Ez 5 millió embernek biztosít munkát, akik közül 500.000-en kávétermelők.

Az afrikai országokból származó kávébabokkal friss ízű kávét kap. Például az etiópiai kávébabok tipikusan jázmin, gyümölcs és citrus ízűek. Etiópia az az ország, ahonnan a kávé ered. Kenya szerényebb kávétermeléssel rendelkezik, de a mérsékelt és stabil időjárási körülményeknek köszönhetően fantasztikus kávét tud előállítani.

Ázsiában az Illy Indiából szerez be kávét. Az indiai kávébabok teljes testű kávét és fűszeres aromát nyújtanak. Az indiai kávébaboknak enyhe keserűsége van.

A klasszikus keverékekhez használt összes bab 100% arabica bab.

Illy kávé és Francesco Illy

Az Illycaffé-t 1933-ban alapította a kreatív és kozmopolita magyar, Francesco Illy. Az első világháború után Francesco Triestébe, Olaszországba költözött, ahol életének három nagy szerelmét találta meg: feleségét, Trieste városát és a kávét. Olaszországban Francesco elkezdett kísérletezni a kávéval és annak elkészítésével, ami az "Illetta" eszpresszógép feltalálásához vezetett. Az Illetta a mai modern eszpresszógép előfutára. Az Illetta mellett kifejlesztettek egy módszert a kávé aroma és íze nélküli szállítására. Ez azt jelentette, hogy az Illy kávédobozokat már az 1940-es években el lehetett szállítani Svédországba és Hollandiába.

Az 40-as években Francesco fia és vegyész, Ernesto Illy is elkezdett a cégnek dolgozni. A fia megalapította a cég belső kémiai laboratóriumát, amellyel megalapozta a tudományos kutatás és fejlesztés alapjait.

Kezdetektől fogva az Illycaffé elkötelezett abban, hogy a fogyasztóknak magas minőségű kávét kínáljon. 1988-ban szabadalmaztattak egy számítógéppel védett kiválasztási folyamatot a kávébabok számára. Ez a folyamat lehetővé teszi minden egyes bab mintavételét annak érdekében, hogy csak a legjobb babokat találják meg.

2007-ben indították el az Iperespresso rendszert. Ez egy kávékapszulás rendszer, amely lehetővé teszi a tökéletes eszpresszó automatikus elkészítését otthonában.

A cég küldetése, hogy javítsa a fogyasztók életminőségét azzal, hogy a természet által kínált legjobb kávét hozza el számukra. Az Illy kávét a modern technológia finomítja, és az Illycaffé elkötelezettsége a lehető legszebb termékek létrehozására.